15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


sábado, 13 de junio de 2009

"Mirant al cel" a l'Hospitalet de Llobregat

Dilluns, 15 de juny, a les 18.30 h
Rambla Cinemes Rambla Just Oliveras, 20 L'Hospitalet de Llobregat
Preu: 4,80 € (Socis del CEL'H entrada gratuïta prèvia reserva al 93 338 60 91)

Entre els actes organitzats pel CEL'H (Centre d'Estudis de l'Hospitalet) per commemorar els bombardeigs franquistes sobre l'Hospitalet, es projecta "Mirant al cel", un llargmetratge de ficció documental que rememora l'horror viscut durant els bombardeigs de 1938 a Barcelona.
Produïda per Massa d'Or amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica , l'última obra de Jesús Garay recorda un dels episodis més cruents de tota la guerra, quan una bomba italiana va fer esclatar un camió carregat de trilita molt a prop del cinema Coliseum, al xamfrà de la Gran Via amb el carrer Balmes.

Jesús Garay juxtaposa, en el seu particular homenatge a les víctimes, la reconstrucció històrica d'aquells dies amb la ficció. El muntatge integra imatges actuals amb material documental de l'època i recreacions en 3D, i incorpora els testimoniatges dels supervivents anònims i d'escriptors, historiadors i militars republicans.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++