15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939

domingo, 21 de junio de 2009

El Memorial vol resoldre el cas Companys el 2010

El director del Memorial, Miquel Caminal, diu que la institució empenyerà el govern perquè presenti el recurs davant el fiscal superior de Catalunya per la revisió i anul·lació del sumaríssim a Companys

Ignasi Aragay, Barcelona
Ult. Act. 16/06/2009
Si el 2009 el Memorial Democràtic l'està dedicant a recordar l'exili fruit de la Guerra Civil, el tema central del 2010 serà el dels consells de guerra del franquisme, amb especial atenció al del president català Lluís Companys.

El director del Memorial, Miquel Caminal, diu que la institució empenyerà el govern perquè presenti, tal com va aprovar el Parlament de Catalunya, el recurs davant el fiscal superior de Catalunya per la revisió i anul·lació del sumaríssim a Companys.

De fet, la centralitat del cas Companys ja quedarà palesa amb el primer acte important del Memorial de després de l'estiu, un homenatge als lluitadors per la llibertat, que es farà el pròxim 14 d'octubre, vigília de l'aniversari de l'afusellament del president màrtir a Montjuïc, esdevingut l'any 1940. La previsió és que l'acte es faci al Palau Sant Jordi.

D'altra banda, el Memorial, dins la seva política de publicacions, acaba d'impulsar la reedició d'una de les obres cabdals del polític, advocat i historiador Josep Benet, L'intent franquista de genocidi cultural contra Catalunya (PAM), una obra exhaurida des de fa més d'una dècada.

La reedició s'ha fet tot i la duresa emprada per Benet, tal com consta al pròleg de les seves memòries, contra el Memorial i el seu impulsor polític, el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura. Caminal creu que una de les personalitats que el Memorial ha d'homenatjar és precisament Benet.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++