15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


domingo, 7 de junio de 2009

Comunicat de la Comissió de la Dignitat sobre la querella contra Baltasar Garzón

Davant l'admissió a tràmit de la querella per prevaricació contra el jutgede l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón, pel fet d'haver-se declaratcompetent per investigar les desaparicions de la guerra civil, la Comissióde la Dignitat manifesta:

És inadmisible que la instrucció d'actuacions per part d'un òrgan judicialdels crims contra la humanitat comesos pel franquisme, pugui ser causad'una querella i encara més que el Tribunal Suprem l'admeti a tràmit. Hemde recordar que la Comissió del drets Humans de les NNUU, en el darrerinforme del 94è període de sessions, entre les observacions, dins delsmotius de preocupació, assenyalava positivament la instrucció d'actuacionsfeta per l'Audiència Nacional a l'hora que demanava la derogació de laLlei d'Amnistia en quant representa mantenir la impunitat de delictes delfranquisme contra la humanitat que són imprescriptibles. Per tant, elstribunals de l'estat espanyol són requerits per les Nacions Unides a nodeixar impunes aquells crims.Amb aquesta acció, l'Associació "manos limpias" queda en evidència com adefensora dels principis que va imposar amb aquells crims la dictadurafranquista i també de la defensa de la seva impunitat, propi d'unaorganització d'extrema dreta que no hauria de tenir lloc dins d'un estatdemocràtic de dret. Això sí, el govern espanyol ha de respondre davant dela Comissió dels Drets Humans de les Nacions Unides pels requeriments feten el darrer informe i complir el deure de reparar les víctimes de ladictadura i no deixar impúnes els seus crims, tant les desaparicions, comels processos de tota mena, fets sense cap mena de garantia ni contracontra la legilació vigent en aquell moment. Tot això ho manifestem sensperjudici de la reserva que tenim respecte a moltes altres actuacions del'Audiencia Nacional vulnerant els més elementals drets humans com de fetrecull el mateix informe del Comitè de Ginebra dels Drets Humans.

Comissió de la Dignitat Barcelona i València. 29.5.2009

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++