15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939

martes, 16 de junio de 2009

"De súbdites a ciutadanes. Dones de Tarragona 1939-1982"

Dijous, 18 de juny, a les 19 hSala d'Actes de l'Ajuntament de Tarragona

El projecte "Dones durant el franquisme i la transició democràtica a Tarragona (1939-1982)" va néixer amb la voluntat de recollir testimonis orals de dones que van viure en aquesta època del segle XX, amb la finalitat de fer possible una recerca i anàlisi posteriors del període que comprenia el temps de la postguerra, la dictadura i la transició democràtica en l'espai viscut de la ciutat de Tarragona.

Impulsat pel Servei d'Arxiu i Documentació Municipal de Tarragona, la directora del projecte ha estat la Dra. Montserrat Duch Plana, professora d'Història de la Universitat Rovira i Virgili, i la coordinació ha anat a càrrec del Dr. Jordi Piqué Padró, cap del Servei de l'Arxiu Municipal de Tarragona, la tasca de documentació l'ha realitzada Meritxell Ferré Baldrich. El projecte ha estat finançat per la Direcció General de la Memòria Democràtica i per l'Arxiu Municipal de la ciutat de Tarragona.

Les entrevistes que s'han enregistrat formaran part d'un arxiu de documentació oral, que servirà per aprofundir i aportar llum als estudis de dones en el segle XX.

La primera fase del projecte ha estat d'aproximació a les fonts documentals i historiogràfiques del període 1939-1982 en l'àmbit tarragoní, per a una obtenció de dades, que ha estat complementada amb la selecció d'una trentena de dones susceptibles de ser entrevistades. Fotografia de Montse Serramià

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++