15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 16 de junio de 2009

Europeana: en marxa

Fa uns dies vam parlar-vos de la Biblioteca Digital Mundial de la Unesco.
Avui us parlarem d’Europeana, la Biblioteca Digital de la Unió Europea, un projecte que es va posar en marxar a finals de l’any passat però que va tenir uns inicis una mica accidentats: el portal va morir d’èxit poques hores després de la seva posada en marxa al rebre uns 10 milions de visites cada hora.
Aquest fet és un clar exponent de la força que està prenent Internet com a plataforma d’emmagatzematge i difusió de la cultura i les expectatives dels internautes!
Europeana recull en línia el fons cultural i científic de biblioteques, arxius, galeries i museus de tot Europa, i a nivell català compta amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya. El web, que ja funciona amb normalitat, està disponible en 23 idiomes, inclòs el català. Ara com ara ens ofereix accés a una versió beta -un prototip- que “només” dóna accés a 4 milions de documents digitals com imatges (pintures, dibuixos, mapes, fotografies i imatges d’objectes de museu), textos (llibres, diaris, cartes, i documents d’arxiu), so (música o emissions de ràdio) i videos (pel•lícules, noticiaris, emissions de TV, etc.).
Us recomanem fer-li una visita, però us avisem que haureu d’esperar una mica per accedir a la versió 1.0 d’Europeana: aquesta no es posarà en marxa fins el 2010 i oferirà enllaços a més de 10 milions d’objectes digitals!

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++