15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 20 de enero de 2009

Els morts clandestins. Les fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya (1936-1939)

El 22 de gener a les 19 h. Juntament amb la l’editorial Afers i la Universitat de Girona, presentació del llibre: Els morts clandestins. Les fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya (1936-1939), de Queralt Solé i Barjau.

Lloc: seu de la Fundació Universitat de Girona. Innovació i Formació (Pl. Jordi de Sant Jordi, 1 17002 Girona).

Aquest llibre omple una de les incògnites desconegudes de la Guerra Civil: l'estudi rigorós i concloent de les fosses comunes existents a Catalunya. L'autora explica de manera detallada quan, com i on neixen les fosses comunes per tota la geografia catalana, al mateix temps que documenta com milers de persones, majoritàriament soldades, han quedat fins avui com a subjectes clandestins de la història, sense que mai hagin tingut un lloc on poder ser honorados ni mai hagin gaudit d'una sepultura digna. Així mateix, l'obra aporta llum a un fet poc conegut, com és el trasllat, entre els anys 1959 i 1964, de les despulles de milers de soldats, combatents de l'exèrcit franquista i també del republicà, a la Vall dels Caídos, a Cuelgamuros (Madrid), el lloc on el general Franco va construir una tomba faraònica per al seu major honor i seu més gran glòria i la del seu règim.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++