15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


sábado, 13 de diciembre de 2008

SOS Racisme demana a la Fiscalia del TSJC la prohibició de la conferència de l’historiador David Irving, negacionista de l’Holocauste

SOS Racisme-Catalunya demana a la Fiscalia del TSJC la prohibició a Barcelona de la conferència de l’historiador David Irving, negacionista de l’Holocaust, convocada a la Llibreria Europa
11/12/08
La conferència prevista per dissabte 14 de desembre a Barcelona tindrà lloc demà a Valencia i el proper diumenge a Madrid, actes organitzats per la Llibreria Europa. David Irving va ser condemnat per un tribunal de Viena l’any 2006 a tres anys de presó per negar l’Holocaust i la presència de càmeres de gas en el camp d’extermini nazi d’Auschwitz, tot i que només en va complir un per bona conducta.

Un cop més, des de SOS Racisme insistim en la necessitat de denunciar la permissivitat davant d’un acte que representa una incitació a l’odi racial, la xenofòbia i l’antisemitisme. Fets tan greus com negar o justificar l’Holocaust, que són reconeguts com un delicte a altres països europeus, no poden quedar impunes, ja que aquesta és la base de la ideologia neonazi i representa un menyspreu a la memòria de les víctimes, tants cops reconegudes.

Des de SOS Racisme hem fet arribar a Fiscalia un escrit demanant la prohibició de l’acte. Fa just un any realitzàvem el mateix procés per paralitzar un altre cicle de conferències similar organitzades per la formació d’extrema dreta Fuerza Nueva a diferents punts de l’Estat Espanyol, així com de David Duke, antic líder del Ku Kux Klan a la mateixa Llibreria Europa. Malgrat la nostra petició, en ambdós casos es va permetre dur a terme les conferències. Creiem que en un Estat democràtic i de dret no es pot permetre que s’estiguin organitzant constantment actes que fomenten la presència de la xenofòbia a la nostra societat. Aquesta impunitat i permissivitat és impensable a altres països europeus, on la lluita contra els moviments racistes i xenòfobs es ferma i taxativa.

Des de SOS Racisme-Catalunya demanarem també al Departament d’Interior que, en cas de celebrar-se l’acte, prengui les mesures necessàries de control durant l’esdeveniment d’aquest per tal d’impedir que s’incorri en un delicte de vulneració dels drets fonamentals.
11 de Desembre del 2008 SOS Racisme-Catalunya

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++