15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


lunes, 4 de agosto de 2008

Comunicat 70è aniversari de La Batalla de l'Ebre


AMB MOTIU DEL 70È ANIVERSARI DE LA
BATALLA DE L’EBRE
- Ara que es compleix el 70è aniversari de la Batalla de l’Ebre voldríem donar a conèixer a la opinió pública el següent.

1. Encara avui en dia, a l’any 2008 , queden moltíssimes persones escampades pels camps de la Terra Alta, persones que van morir en aquesta Batalla.
2. Considerem que caldria tractar amb dignitat les restes d’aquestes persones mortes i més quan hi ha molta gent que està donada com a desapareguda i els familiars tenen dret a saber-ho i la societat en general ha de saber honorar la seva memòria
3. Creiem que el món té un deute amb aquesta terra i amb les persones que hi van morir, en una batalla de les més importants de la història contemporània d’aquest país i que va significar el sacrifici de generacions molt joves.
4. La importància de la Batalla ve donada tant pel número de persones que hi van morir com per les conseqüències que va representar a nivell mundial, atès que es considera que va
ser l’antesala de la 2a guerra mundial.
5. Donem suport a totes les iniciatives que commemoraran lo 70è aniversari, però no podem deixar d’expressar la nostra preocupació davant del perill IMMINENT de desaparició de la majoria d’aquests espais tant emblemàtics.
6. Volem recordar que de tots els espais de la Batalla de l’Ebre, solament el poble vell de Corbera gaudeix d’una figura de protecció legal, declarat bé d’interès cultural en la categoria de lloc històric.
7. Creiem que la protecció s’hauria d’ampliar al espais més emblemàtics de la Batalla de l’Ebre , donant prioritat a donar una sortida digna a les restes de les persones que van morir a la Batalla i perquè creiem, que el sacrifici de tantes persones i d’un territori mereixeria la declaració de patrimoni de la humanitat seguint el model d’altres països europeus com per exemple Normandia, o els espais on es van produir els combats més sagnants de la 1a Guerra Mundial.
8. Entenem que el COMEBE i el Memorial Democràtic , amb la col·laboració d’associacions i la societat civil, hauria de tenir com a principal prioritat la protecció i preservació dels esmentats espais i de les restes humanes de les persones mortes que encara hi queden. Terra Alta, juliol de 2008

-PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA
-ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DE LA TERRA I EL VENT DE TOTS
-ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE CORBERA D’EBRE
-FUNDACIÓ EL SOLÀ DE LA FATARELLA

Amb el suport de L'ASSOCIACIÓ PER LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE CATALUNYA (ARMHC)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++