15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 5 de agosto de 2008

Nou número especial de RETROBAMENT




01 agost 2008

Nou número especial de RETROBAMENT, la Revista de la CMHD de Catalunya sota el títol "L'endemà de la Llei de la Memòria històrica, i ara què?”
A les seves 80 pàgines i des de diferents angles i visions, algunes més generals i altres més sectorials, es plantegen diversos interrogants entorn a la anomenada llei de la memòria històrica, els seus fonaments, la implementació i desenvolupament d' aspectes de la mateixa i, fonamentalment, les seves mancances i oblits. Considerem que és un pas modest, un més, en aquest llarg recorregut en contra de l' incompliment institucional sistemàtic en l' aplicació del Deure Memòria. Un pas en contra del "model espanyol d’impunitat de crims de lesa humanitat i contra els drets humans", realitzats freda i sistemàticament per part del regim feixista del dictador Franco. Model acordat i instituït per tots el que van participar en l’ anomenada "Operació Transició".
Finalment el nostre reconeixement i agraïment a totes aquelles persones que, de manera desinteressada, amb les seves reflexions, han fet possible que aquest nou exemplar de la nostra revista hagi sortit a la llum.

COORDINADORA PER A LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++