15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


jueves, 11 de septiembre de 2008

Terrassa, 2 de Setembre de 2008
Companys/es:
Som un conjunt de diferents entitats de Catalunya, que treballem en els àmbits de la Recuperació de la Memòria Històrica i per la Tercera República. Hem coincidit en dates emblemàtiques, com la commemoració de la Segona República, contra la Constitució monàrquica, activitats als diferents territoris...
Entenem la Recuperació de la Memòria històrica des de la República, es a dir, solament des dels valors republicans i des de la lluita per la Tercera República podrem fer una veritable Recuperació de la Memòria de tots els lluitadors i les lluitadores que varen donar la seva vida per la llibertat. L’actual sistema monàrquic, hereu del feixisme, no vol recuperar els valors democràtics i de justícia social que va suposar la Segona República i la lluita antifeixista.
L’actual escenari polític ha de ser superat d’una vegada, i des de les diferents entitats hem arribat a la mateixa conclusió: tenim que arribar a la coordinació del moviment per la Recuperació de la Memòria Històrica i per la Tercera República en Catalunya. Una de les característiques del moviment memorialístic i republicà i alhora també una de les seves fortaleses, és la seva descentralització i autonomia en els diferents territoris . El treball en cada territori és molt important com també ho es la coordinació dels diferents esforços i treballar conjuntament per l’acció unitària que superi els marcs estrictament locals.
Per parlar d’això, us cridem. Volem que assistiu a una trobada d’entitats memorialístiques i republicanes. Proposem una jornada de reflexió i debat partint de la següent premisa: el moviment per la Recuperació de la Memòria i la lluita per la Tercera República són indivisibles. A partir d’aquí parlarem de com podem organitzar-nos, d’una forma transversal, horitzontal, democràtica i des de la particularitat de cadascú en el seu territori. Sense imposicions, ni jerarquies, però amb la idea de treballar per objectius comuns.
Us invitem a que feu arribar aquesta convocatòria a grups o entitats que treballin en aquests àmbits i que creieu que poden estar interessats en assitir-hi.
La jornada serà el dia 11 d’octubre en el Centre Cívic Avel.lí Estrenjer (plaça de la Cultura 5) en Terrassa. L’horari de 10 a 14 hores en assemblea de les entitats i de 16 a 18 hores per a les conclusions. Per confirmar assistència envieu un correo electrònic a republicanosterrassa@gmail.com o truqueu al telèfon 686528278. Tenim també l’opció de poder menjar en un restaurant proper per 12 euros, un preguem ho confirmeu.
Esperant la vostra assistència per poder enfortir la trobada ens acomiadem de vosaltres.
Entitats que convoquem:
Àgora, Associació de la Ciutadania de l’Hospitalet per la Tercera República, Associació de Terrassa per la Tercera República, Associació Enrique Lister, Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Rubí Neus Català, Associació Republicana de Catalunya, Coordinadora per a la Memòria Històrica i Democràtica de Catalunya, Ciutadans per la República, Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat, Entesa de Catalunya per la República, Mesa Cívica de Sant Martí
Visca la Tercera República !!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++