15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


domingo, 28 de septiembre de 2008

Dignificar les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista

Noticies infoCatalunya, Núm. 16 Setembre'08


Promoure la dignificació de les víctimes de la Guerra, amb independència de les seves opcions ideològiques, personals o de consciència, i reconèixer el dret de la ciutadania a saber la veritat del fets i les ciscumstàncies en què van tenir lloc les desaparicions i violacions del drets humans durant el franquisme i la Guerra Civil. Aquest són els objectius de la Llei de fosses, que permetrà senyalitzar i recuperar les fosses comunes com a espais de memòria col·lectiva, fer efectiu el dret dels familiars dels desapareguts a obtenir informació sobre el destí del seus parents i, si s'escaus, recuperar-ne les restes.


D'altre banda, la Generalitat està posant en funcionament la Xarxa d'Espais de Memòria, que inclou itineraris, camins, llocs i vestigis de la guerra, etc. S'està fent a través de cinc grans territoris o espais, tres dels quals corresponen bàsicament a fronts i posicions de la Guerra Civil, un a la Segona República i altre a l'exili, la frontera i la lluita antifranquista.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++