15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 17 de septiembre de 2008

El conseller Saura anuncia que enviarà el cens de desapareguts i el mapa de fosses de Catalunya a Garzón

Secretaria de Relacions Institucionals i Participació, 16/9/08
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha anunciat avui que farà arribar en les pròximes hores al jutge Garzón el mapa de fosses de Catalunya i el cens de desapareguts que elabora la Generalitat des de 2003. En resposta a la investigació oberta per Garzón sobre els desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, la Generalitat enviarà al jutge el mapa amb les 179 fosses detectades a Catalunya i el cens de desapareguts durant la guerra o sota el règim franquista que està elaborant. Aquest cens, que la Generalitat va iniciar el 2003, inclou 2400 noms de persones desaparegudes i el presumpte lloc i data de la desaparició o l’afusellament.
El conseller ha fet aquest anunci a Madrid, on ha participat en la inauguració de l’exposició En Transició, una mostra que convida a recuperar la memòria històrica i reflexionar sobre un moment històric que ha marcat la vida política, social i cultural de Catalunya i Espanya. En el seu parlament Saura ha destacat que “l’exposició demostra que la democràcia és una conquesta social que vol ser un homenatge a la ciutadania i fa una lectura oberta i plural de la transició”.
La producció, que no pren com a protagonistes els polítics sinó els ciutadans i els col•lectius, va ser una iniciativa de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat (Dep. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació) amb motiu del trentè aniversari de les eleccions de 1977 i l’assoliment de la democràcia. La Generalitat va coproduir la mostra amb el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), la Societat Estatal de Commemoracions Culturals i la Societat Estatal per a l’ Acció Cultural Exterior....
http://www10.gencat.cat/drep/AppJava/cat/secretaria/salaPremsa/actualitat/2008/80916.jsp

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++