15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939

jueves, 1 de octubre de 2009

Republicans espanyols als camps de concentració soviètics

Ens acaba d’arribar a les mans el llibre Republicanos españoles en el Gulag, publicat per Luiza Iordache, una de les nostres usuàries. El llibre, que segons la pròpia autora pretén “encontrar la huella de los republicanos españoles que antaño pasaron por allí” és la versió resumida d’una investigació prèvia portada a terme per la investigadora i que li va valer el Premi a la Memòria de Doctorat en Ciències Polítiques convocat l’any 2007 per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials.

A partir d’avui ja podeu emportar-vos el nou llibre de Luiza Iordache en préstec i, si ho desitgeu, consultar també la seva investigació completa a La Historia de los republicanos españoles en los campos de concentración, el treball manuscrit del que va cedir una còpia al nostre arxiu en agraïment a totes les hores passades a la biblioteca. Aprofitem per il·lustrar aquest post amb la reproducció de la significativa coberta d’un dels llibres citats per l’autora a la bibliografia de l’obra!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++