15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 14 de octubre de 2009

La Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat en l’edició de l’obra ‘Atles de la Guerra Civil a Barcelona’

Edicions 62 ha publicat recentment una obra que, per la seva qualitat i rellevància, mereix una atenció especial: l’Atles de la Guerra Civil a Barcelona.

L’obra, de gran format i àgil consulta, presenta una edició molt acurada. Com s’indica al pròleg “pretén identificar i localitzar els espais de la vida barcelonina durant la guerra civil”, no únicament els llocs directament vinculats als efectes de la guerra com edificis bombardejats, casernes, industries de guerra, esglésies, refugis, seus governatives, etc., sinó que també permet localitzar fàcilment i amb indicació de l’adreça exacta llocs com hospitals i clíniques, cinemes i teatres, cooperatives, clubs i associacions esportives, institucions culturals, diaris i revistes, editorials, etc.

La Biblioteca del Pavelló ha aportat nombrosos cartells del seu fons que han contribuït a il·lustrar cadascun dels apartats mencionats, a part del suport documental habitual.

La seva autoria és col·lectiva i voldríem destacar un bon nombre de professors del Departament d’Història Contemporània i altres membres de la Universitat de Barcelona, com ara: Teresa Abelló, Josep Maria Caparrós, Gabriel Cardona, Mary Nash, Pelai Pagès, Manel Risques, José Manuel Rua i Carles Santacana. Gabriel Cardona i Manel Esteban en són els directors.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++