15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 28 de octubre de 2009

"Metges catalans a l'exili" a la Jonquera

Del 3 d'octubre al 8 de novembre MUME

Major, 43-45 La Jonquera

El MUME acull la mostra itinerant produïda pel Museu d'Història de la Medicina sobre el col·lectiu professional dels metges a l'exili. L'exposició planteja una mirada a un període fonamental de la medicina catalana contemporània. Des de final del segle XIX els avenços en el camp mèdic havien estat extraordinaris, en la línia dels paràmetres científics del món occidental.
A causa del sollevament del 18 de juliol de 1936 i el conflicte bèl·lic que va comportar, el món de la medicina catalana va patir un capgirament total, una pèrdua irreparable. Els millors professionals es van veure forçats a emprendre el camí de l'exili. Un exili que en molts casos també va ser interior, sobretot perquè el franquisme va implicar un retrocés científic sense precedents. Es pot afirmar que els programes avançats en medecina no es van recuperar fins a la dècada dels anys vuitanta del segle passat.
"Metges catalans a l'exili" és un projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya que compta amb el suport del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la col·laboració del Memorial Democràtic.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++