15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 14 de octubre de 2009

Comunicat Comissió de la Dignitat- Rehabilitació Lluís Companys

Nota de premsa en ocasió del 69è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys
En complir-se demà (15.10.2009) el 69è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys, la Comissió de la Dignitat vol recordar al govern espanyol, i especialment a la seva vicepresidenta Mª Teresa Fernandez de la Vega, que no han portat a terme el seu deure d'anul.lar la pena de mort al nostre President. Ara els toca la responsabilitat que, a través de la fiscalia, promoguin, com els demana el Govern català, l'anul·lació de l'ignominiós consell de guerra sumaríssim a què va ser sotmès el president de Catalunya. Creiem que aquesta anul.lació mai no s'hauria de basar ni en la necessitat d'aportar-hi noves proves ni en la petició de certificats que donin fe de la conducta dels sentenciats sinó en la il.legalitat del propi procés i la vulneració de tota garantia de defensa. La feina del Govern espanyol no acabarà fins que s'hagi anul·lat aquell procés i també els dels milers de catalans i catalanes que van patir la repressió franquista. És una vergonya que tants anys després encara estigui sense resoldre aquest tema d'exigència democràtica bàsica.

Si el procés d'anul·lació no tira endavant, haurà de promoure una anul·lació instant el corresponent acord de les Corts generals com ho està fent aquest dies el parlament federal alemany amb els darrers processos polítics del nazisme que quedaven pendents.

La Comissió fa públics els parlaments dels cònsuls generals alemany i francès del 29.9.2008:

La Comissió de la Dignitat amb motiu del 69è aniversari de l'afusellament del President de Catalunya, ha penjat al seu web http://www.comissiodeladignitat.cat/ la transcripció dels parlaments fets al Palau de la Generalitat el dia 29 de setembre de 2008 per la cònsul general d'Alemanya i el cònsul general francès a Catalunya en l'acte que es va fer al Palau de la Generalitat on, en nom dels seus governs i en presència del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, van assumir la responsabilitat en la detenció i deportació del president Lluís Companys, que van lliurar als franquistes. Van fer unes declaracions històriques que posem a l'abast de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya en el text original i la traducció en català.

Si els governs francès i alemany han assumit per mitjà dels seus cònsols a Catalunya la seva responsabilitat, encara més ho va de fer el govern espanyol que té un deute envers el nostre president i tota la nostra nació. Resta ara que el Govern espanyol compleixi la seva obligació de restituir l'acte d'oprobi comès contra el nostre president i promogui les accions que corresponguin per a anul·lar aquell procés i també els dels milers de processats que van patir la repressió política. Com els governs alemany i francès, és responsabilitat seva que faci aquest acte de justícia.

Hem d'agrair la col·laboració de Marion Hohn Abat i Ramon Tor en les tasques de transcripció i traducció d'aquests textos i al Racó Català la col·laboració tècnica en la construcció d'aquest web.

Secretariat de la Comissió de la Dignitat

625370661


No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++