15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


viernes, 3 de julio de 2009

La repressió franquista al País Valencià. Primera Trobada d'Investigadors de la Comissió de la Veritat. Pelai Pagès i Blanch (ed.)

El maig de 2008 va tenir lloc a València la Primera Trobada d’Investigadors propiciada per la Comissió de la Veritat que s’havia constituït un any abans. La present obra recull les ponències i les comunicacions que s’hi van presentar, centrades en la repressió franquista al País Valencià. Els afusellaments, els centres penitenciaris, la repressió contra les dones, les depuracions dels mestres, la repressió contra el moviment obrer, la repressió en l’àmbit local i comarcal... van configurar una realitat històrica, sovint desconeguda i fins fa pocs anys amagada, que va caracteritzar la vida de milers de dones i homes durant la llarga postguerra. Aquest volum ens aproxima a un període de la nostra història que posa en evidència la necessitat de mantenir ben viva la memòria històrica sobre uns horrors que mai més s’haurien de produir.


La Librería de Cazarabet


c/ Plana Sancho, 1744564 - Mas de las Matas (Teruel)

Tlfs. 978 849970 - 686 110069

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++