El Museu Etnològic de Barcelona us convida a la inauguració de l'exposició "FAM I GUERRA A CATALUNYA". Memòria i estratègies de supervivència 1939-1959". L'acte tindrà lloc dissabte 4 de juliol, a 2/4 de dotze del matí. Hi haurà música de ball de l'època i pa amb xocolata. Amb motiu de la celebració de les 24 Hores Ciclistes de Montjuïc, elpasseig de Santa Madrona romandrà tancat a la circulació de vehicles desdel 3 de juliol. Per això es recomana que l’accés al Museu Etnològic esfaci en transport públic, mitjançant el metro Paral·lel i el Funicular, itravessant els jardins de la Fundació Miró i jardins Laribal, o pujant apeu des del carrer Lleida.El Museu, amb motiu de la Nit de Montjuïc els ofereix “Ball amb músiquesde postguerra”, des de les vuit del vespre fins l’una de la matinada. ElMuseu romandrà obert fins les tres del matí.
http://www.museuetnologic.bcn.es/
MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA
http://www.museuetnologic.bcn.es/
MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA
Passeig de Santa Madrona s/n
- Parc de Montjuïc Bus 55 a la porta del Museu
Us hi esperem!
Nota ABF: el 4/7/09 tancat el pas a transport publico i privat, es pot pujar en el funicular (metre paral·lel) o per el carrer Lerida caminant
Nota de premsa
Fam i guerra a Catalunya
Memòria i estratègies de supervivència 1936-1959
L’exposició presenta més d’un centenar d’objectes de vida quotidiana, documents i fotografies que aproparan els visitants al dia a dia de fam de guerra i de postguerra al nostre país.
El treball de camp dut a terme mostra també el documental sobre testimonis de persones i la memòria de les estratègies de supervivència davant l’escassetat d’aliments i les dificultats que gran part de la població tenia per accedir-hi
Aquesta exposició temporal es presenta en el marc del setanta aniversari de l’acabament de la Guerra Civil a Catalunya. La inauguració tindrà lloc el proper 4 de juliol, a dos quarts de dotze del matí, en el Museu Etnològic de Barcelona
Àmbits i temàtica
1. La vida quotidiana durant la Guerra Civil
2. La vida quotidiana durant la postguerra
3. Els qui havien guanyat la guerra
4. Les malalties i l’assistència social
5. Cultura en ombres
6. La memòria de la fam, avui
I cadascun d’aquests àmbits se centra en els temes següents:
1. La vida quotidiana durant la Guerra Civil: els combatents del front i la fam, els herois i les heroïnes del plat a taula i l’estratègia del terror: els bombardeigs.
2. La vida quotidiana durant la postguerra: el menjar de la fam, el racionament i el petit estraperlo.
3. Els qui havien guanyat la guerra: els rics (el gran estraperlo) i els burots.
4. Cultura en ombres: energies i fogons, berenàvem a les fosques per la manca de subministrament elèctric i la ràdio: dia i nit.
5. Les malalties i l’assistència social: el segell Proinfància de la Generalitat de Catalunya, l’Auxili Social, entre d’altres.
6. La memòria de la fam, avui: la idea de la fam ha arribat a marcar la memòria col·lectiva de la nostra societat i encara fa omplir el rebost quan hi ha atemptats, cops d’estat o vagues de transports.
Fam i guerra a Catalunya: memòria i estratègies de supervivència 1936-1959.
Del 4 de juliol de 2009 al 30 d’abril de 2010 al Museu Etnològic de Barcelona.
No hay comentarios :
Publicar un comentario