15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 1 de julio de 2009

"Això és la guerra! Robert Capa en acció" i "Gerda Taro" a Barcelona

Del 7 de juliol al 27 de setembre
Inauguració: dilluns, 6 de juliol, a les 19.30 h Museu Nacional d'Art de Catalunya Palau Nacional. Parc de Montjuïc Barcelona
De dimarts a dissabte, de 10 h a 19 h
Diumenges i festius, de 10 h a 14.30 h

L'Internacional Center o Photography, en coproducció amb el MNAC i el suport del Memorial Democràtic, presenta l'exposició "Això és la guerra! Robert Capa en acció", un projecte itinerant que fins ara s'ha pogut veure a Nova York i Londres, entre altres ciutats. Es mostraran cent cinquanta fotografies realitzades per Capa en els conflictes que va cobrir com a reporter de guerra durant els anys 30 i 40 arreu del món i que l'han convertit en un dels fotògrafs més cèlebres del segle XX.

En paral·lel a l'exposició de Capa, el MNAC presenta una exposició retrospectiva de la fotògrafa Gerda Taro, una dona pionera en el fotoperiodisme de guerra i companya sentimental de Robert Capa. L'exposició, que reuneix 83 fotografies i altre material documental mostra l'enorme qualitat estètica dels seus treballs el seu interès històric, i la seva sensibilitat per captar la cara humana del conflicte bèl·lic. L'exposició situa en el seu context l'obra de Taro i ens descobreix i reivindica la figura d'una fotògrafa que s'ha mantingut a l'ombra de Robert Capa, de qui va aprendre la tècnica fotogràfica.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++