15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


jueves, 16 de abril de 2009

"Música per a l'exili" / Cicle de conferències - Palma, 17 al 23 de abril

Divendres 17 d’abril a l’Auditòrium de Palma

Aquest mes d’abril es compleixen 70 anys del final de la Guerra Civil i de l’inici d’una de les etapes més dures de l’Estat espanyol, amb l’exili de milers de republicans. Per això, aquest concert pretén alçar-se com una contribució artística en homenatge a tots els que van patir la pèrdua i el sentiment d’estrangeria lluny de la seva terra, reunint importants músics de diferents territoris com Kepa Junkera, Uxía, Eliseo Parra, Javier Ruibal, Maria del Mar Bonet, Refree i Sílvia Pérez. Tots ells cantaran, al costat del català Guillamino i el xilè Manuel García (Premi Nacional de la Música de Xile 2008) un repertori construït a partir de la poesia de Joan Oliver, Pablo Neruda, Víctor Jara i Lluís Llach. Música que ens parla de la tragèdia de l’exili, però també de solidaritat i esperança.

Punts de venda d’entrades:Seu de l’Obra Cultural Balear (c. del Pare Bartomeu Pou, 31, Palma) i Auditòrium.

Dissabte 18 d’abril a Can Alcover (c. de Sant Alonso, 24).

-18’30h. Conferència: Informe de les fosses de la guerra civil de Porreres i Calvià presentades a l’Audiència Nacional en la causa 53/2008 per l’exhumació judicial, a càrrec dels seus autors, Tomeu Garí i Manel Suárez, Secretari i Vicepresident de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, respectivament.

-19’30h. Pausa – cafè

-20’00h. Conferència: El jutge d’instrucció i les diligències en investigacions de desapareguts de la guerra civil, a càrrec de la jutgessa d’instrucció de primera instància destinada a Barcelona, Amaya Olivas, autora del protocol d’investigació i exhumació judicials de les fosses de la guerra civil. Presentació a càrrec de Maria Antònia Oliver, Presidenta de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca.

Dijous 23 d’abril, a la Casa de Cultura (c. de Ramon Llull, 3).

-20’00h. Conferència: Memòria personal, memòria històrica, a càrrec de l’editora i escriptora catalana Rosa Regàs, autora de contes i novel·les com a Ginebra, Azul (Premi Nadal 1994) Luna Lunera (Premi Ciutat de Barcelona 1999), La canción de Dorotea (Premi Planeta 2001), Hi havia una vegada o Per un mon millor. Presentació a càrrec de Jaume Mateu, President de l’Obra Cultural Balear.

Totes les conferències són gratuïtes.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++