15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 17 de marzo de 2010

L’Espai Memorial Democràtic s’inaugurarà a Barcelona el 20 de març

El conseller Joan Saura i el director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, intervindran en l’acte inaugural d'aquest nou espai, ubicat a Via Laietana, 69.


Pensat com a nova seu d’aquesta institució de país, creada per llei del Parlament de Catalunya, el nou Espai Memorial Democràtic és un modern equipament multidisciplinari amb referents arreu del món i que, alhora, exerceix de nucli central de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya.

Al costat d’un espai museogràfic inspirat en la divisa “Un futur per al passat” i basat en una proposta interactiva de noves tecnologies i sistemes audiovisuals, l’espai inclou també una àrea d’exposicions temporals i seminaris, un centre de documentació, una aula per a tallers i un auditori amb capacitat per a 150 persones.

Amb la idea d’oferir una programació pública atractiva, l’activitat del nou Espai Memorial Democràtic començarà just després de la seva inauguració, centrada en la formació, la reflexió, el debat i la documentació. Inclourà, a més, tot tipus d’actes relacionats amb la memòria democràtica i la història contemporània recent.

A tall d’exemple, aquest mateix mes de març acollirà un primera exposició temporal i una taula rodona sota el títol La recuperació del Parlament de Catalunya: les eleccions de 1980.

En un futur, la seu del Memorial Democràtic ocuparà 2.478 m2 repartits entre la planta baixa i el primer pis de l’edifici del número 69 de Via Laietana, que havia estat la seu del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. D’entrada, però, el 20 de març s’inaugura només la part d’accés públic, a la planta baixa, que ocupa una superfície aproximada de 800 m2. Aquest espai, estarà obert de dilluns a dissabte d’11.00 a 21.00 h, i els diumenges de 10.00 a 14.00 h.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++