15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


sábado, 6 de marzo de 2010

Inauguració de l’exposició “El 8 de març cent anys després”

El dijous 4 de març s’inaugura al vestíbul de l’Espai Francesca Bonnemaison l’exposició El 8 de març cent anys després, organitzada per l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. L’exposició vol donar a conèixer l’origen d’una tradició que enguany compleix 100 anys, el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

Va ser Clara Zetkin (1857-1933), mestra de professió i membre del partit socialdemòcrata alemany qui, el 1910, va proposar en el marc de la Conferència de Dones Socialistes celebrada a Copenhagen, que el 8 de març fos el Dia Internacional de la Dona. La resolució va ser aprovada i des d’aleshores aquesta data ha articulat les demandes de les dones d’arreu del món, i també del nostre país.

La Biblioteca del Pavelló participa en aquesta mostra amb la reproducció de diversos cartells representatius de la lluita de les dones per la igualtat, alguns corresponents al període de la Guerra Civil i d’altres a la Transició democràtica i a l’actualitat. Us invitem a visitar el recurs web 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que vam elaborar fa just un any.

A la taula rodona que es celebrarà avui a les 19 h., hi participarà la Dra. Mary Nash, professora de la Universitat de Barcelona.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++