15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 10 de febrero de 2010

El Memorial Democràtic rebutja que es vulgui jutjar a Garzón per investigar els crims del franquisme

Nota de premsa

El Memorial Democràtic de la Generalitat vol manifestar la seva total oposició al procés penal obert contra el jutge Baltasar Garzón per un delicte de prevaricació en relació a la investigació dels crims del franquisme.

En coherència amb la declaració acordada el passat 1 d’octubre en sessió plenària del seu Consell de Participació, el Memorial expressa ara el seu rebuig a la interlocutòria del jutge Varela on anuncia la voluntat de portar Garzón a judici per inhabilitar-lo,i manifesta la seva solidaritat i suport a aquest magistrat. A més, considera que l’obertura d’un procés penal contra el jutge Garzón genera un dubte raonable sobre la imparcialitat del Tribunal Suprem, i que una hipotètica condemna del magistrat tindria conseqüències institucionals greus i comportaria un qüestionament implícit del sistema democràtic i dels valors constitucionals que el fonamenten. El Memorial, primera institució de l’Estat dedicada íntegrament a desplegar polítiques de recuperació, commemoració i foment de la memòria democràtica, també considera preocupant que el Tribunal Suprem hagi donat tràmit a les posicions antidemocràtiques de l'organització ultradretana “Manos Limpias”.

Cal recordar que el jutge Garzón, en el marc d'aquest procediment, va adoptar diverses decisions –sempre amb l'assentiment del fiscal- amb vista a conèixer i determinar la naturalesa dels fets denunciats, comesos arreu del territori espanyol, així com també el seu veritable abast, la seva qualificació jurídica i la competència de l'Audiència Nacional. Això era indispensable, atès que era la primera vegada que la jurisdicció espanyola coneixia i havia de resoldre sobre la “insurrecció armada del 18 de juliol de 1936”, “l’enderrocament del Govern legítim d'Espanya” i l'ús generalitzat de la violència per assolir els seus objectius.

Aquestes decisions judicials van ser necessàries, a més de raonades i sempre dintre del respecte del principi de legalitat i en cap cas no poden qualificar-se d'arbitràries, irracionals i injustes.

·Vegeu en document adjunt la declaració del Consell de Participació del Memorial acordada el passat 1 d’octubre.

Més informació: 93 552 61 08/09

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++