15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


domingo, 7 de febrero de 2010

"Els bombardeigs de les centrals hidroelèctriques del Pirineu durant la Guerra Civil " a la Pobla de Segur

Fins al 14 de febrer


Molí de l'Oli


Av. Verdaguer, 35-37


La Pobla de Segur


Conferència inaugural amb el títol "Les centrals hidroelèctriques del Pirineu, una peça clau per al desenvolupament de la indústria catalana al segle XX" a càrrec de Vicenç Casals, professor del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona.


Les centrals hidroelèctriques del Pirineu foren bombardejades repetidament per l'exèrcit franquista amb l'objectiu de tallar el subministrament del fluid elèctric a les fàbriques de la província de Barcelona, ubicades a la zona republicana. La importància estratègica de les centrals per als objectius de l'exèrcit franquista va afavorir el fustigament constant a aquests centres de producció.


L'exposició pretén abordar quatre àrees temàtiques que es desenvoluparan en un format cronològic. A partir d'aquestes àrees estructurals es farà una breu introducció als antecedents de la construcció i explotació de les centrals hidroelèctriques. De forma més àmplia es tractarà la importància estratègica de les centrals i les conseqüències dels bombardejos. Finalment, en l'últim apartat es pretén recollir el testimoni d'algunes de les persones que van viure els esdeveniments.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++