15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 20 de abril de 2010

Querella y comunicado de prensa de UCxR Baleares

En apoyo a las querellas por prevaricación que han puesto las asociaciones para la recuperacion de la memoria en Cataluña y Baleares a los magistrados Varela y Saavedra, nosotros tambien nos hemos querellado y creo que podriais difundirlo para ver si mas asociaciones se animan y podemos hacer que Garzón siga el proceso de investigacion de los crímenes franquistas como demandan miles de familias por toda España.
Cristina Otero

UCxR Baleares

NOTA DE PREMSA UCXR Balears Palma, 14 d’abril de 2010

L’ASSOCIACIÓ MALLORQUINA UNITAT CÍVICA PER LA REPÚBLICA TAMBÉ ES QUERELLA CONTRA VARELA I SAAVEDRA EN DEFENSA DE LES VÍCTIMES DE LAREPRESSIÓ I EN SUPORT AL JUTGE GARZÓN

L’associació Unitat Cívica per la República -UCXR Balears, presentà també una querella davant el Tribunal Suprem contra el magistrat Luciano Varela i contra el president de la sala de lo Penal,
Juan Saavedra, com a responsables de la imputació contra el magistrat de l’ Audiència Nacional Baltasar Garzón per investigar els crims del franquisme.
Amb l’associació Memòria de Mallorca són ja dues les entitats de la nostra comunitat autònoma, que juntament amb l’Associació Memòria de Catalunya sumen esforços en la lluita contral’amnèsia, per la justícia contra els repressaliats i en suport al jutge Garzón.
Des de Unitat Cívica per la República expressaren el total suport a les paraules expressades per Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca dies passats, “Compartim la preocupació de Memòria de Mallorca ja que si aquests dos magistrats aconsegueixen jutjar a Garzón, es podrien paralitzar totes les investigacions dels crims del franquisme a tota Espanya i en especial a Mallorca, tirant per terra l’ingent treball que les entitats ciutadanes compromeses han portat a terme fins a dia d’avui’.
En paraules de Miquel Mascaró, president UCxR Balears l’activitat de la seva entitat en el camp de la memòria històrica s’encaminarà a ‘Donar la batalla per aconseguir la unitat d’un moviment republicà ample que permeti, entre d’altres fites, assolir una llei que anuli els judicis del franquisme i que garanteixi un enterrament digne a tots els defensors de la legalitat republicana, que es troben avui a les fosses comuns d’ arreu del nostre país’.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++