15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939

martes, 17 de noviembre de 2009

VII Jornades de Memòria Històrica de Castelló - 19 al 26 de noviembre

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló organitza entre el 19 i el 26 de novembre de 2009 a Castelló de la Plana la VII edició de les Jornades de Memòria Històrica de Castelló.

Aquest any analitzarem els entrebancs i problemes per fer efectius el dret a la memòria de la nostra societat i especialment de la reparació de les víctimes de la guerra civil i el franquisme. Totes les jornades es celebraran a les 19.30 de la vesprada.

El dijous 19 de novembre començarem amb la xerrada "Confiscar documents per a reprimir, amagar arxius per negar i oblidar: la documentació de la repressió franquista als arxius municipals." a càrrec de Vicent Gil, Director de l'Arxiu Municipal de Vila-real en el Saló d'actes de la Casa de la Cultura de Castelló (c/ Antoni Maura).

El dimarts 24 de novembre xerrada i debat baix el títol "Símbols franquistes sense Franco. Trenta anys després." A càrrec de Francesc Durà Pereira, President de l'Associació Republicana González Chermà, també al Saló d'actes de la Casa de la Cultura (c/ Antoni Maura)

Finalitzarem les jornades el 26 de novembre amb la xerrada "L'exhumació i les fosses de la Memòria."a càrrec d'Enrique R. Gil Hernández, Arqueòleg de la Universitat d'Alacant, que es celebrarà al Saló d'actes de l'Institut Francesc Ribalta (Av. Rei En Jaume).

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++