15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 17 de noviembre de 2009

VII Jornades de Memòria Històrica de Castelló - 19 al 26 de noviembre

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló organitza entre el 19 i el 26 de novembre de 2009 a Castelló de la Plana la VII edició de les Jornades de Memòria Històrica de Castelló.

Aquest any analitzarem els entrebancs i problemes per fer efectius el dret a la memòria de la nostra societat i especialment de la reparació de les víctimes de la guerra civil i el franquisme. Totes les jornades es celebraran a les 19.30 de la vesprada.

El dijous 19 de novembre començarem amb la xerrada "Confiscar documents per a reprimir, amagar arxius per negar i oblidar: la documentació de la repressió franquista als arxius municipals." a càrrec de Vicent Gil, Director de l'Arxiu Municipal de Vila-real en el Saló d'actes de la Casa de la Cultura de Castelló (c/ Antoni Maura).

El dimarts 24 de novembre xerrada i debat baix el títol "Símbols franquistes sense Franco. Trenta anys després." A càrrec de Francesc Durà Pereira, President de l'Associació Republicana González Chermà, també al Saló d'actes de la Casa de la Cultura (c/ Antoni Maura)

Finalitzarem les jornades el 26 de novembre amb la xerrada "L'exhumació i les fosses de la Memòria."a càrrec d'Enrique R. Gil Hernández, Arqueòleg de la Universitat d'Alacant, que es celebrarà al Saló d'actes de l'Institut Francesc Ribalta (Av. Rei En Jaume).

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++