15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


domingo, 27 de noviembre de 2011

Projecte: “Devuélveme la voz”

Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República
El projecte “Devuélveme la voz” de la Universitat d’Alacant. L’objectiu d’aquest projecte és difondre els continguts sonors de les emissores que, a l’exili o de manera encoberta a Espanya, van defensar la democràcia enfront del franquisme.

L’origen del projecte és la donació que va fer el senyor Julián Antonio Ramírez l’any1999 a la Universitat d’Alacant de l’arxiu sonor de Ràdio París, l’emissora en espanyol de la radiodifusió francesa, una col·lecció integrada per 800 cintes aproximadament. Des de llavors, la Universitat d’Alacant ha treballat en la restauració, digitalització, catalogació i indexació d’aquests materials per transformar-los en aquest portal que recupera la paraula a l’exili.

La importància d’aquest projecte rau en la necessitat de desenvolupar un arxiu sonor radiofònic i un portal temàtic que siguin lloc de referència en un doble sentit divulgatiu i investigador, en sentit ampli i multidisciplinari, ja que aquests fons radiofònics, inèdits fins al moment, resulten de vital importància per a la recuperació de la història i la memòria del país.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++