15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


jueves, 3 de diciembre de 2009

L’Arxiu de Girona penja a Internet 60.000 noms de persones que van creuar el Pirineu el 1940

El Diari de Girona va publicar una notícia que pensem mereix que ens en fem ressò: “L´Arxiu de Girona penja a Internet 60.000 noms dels que van creuar el Pirineu el 1940″.

La notícia diu que l’Arxiu Històric de Girona conserva uns 40.000 expedients –dels anys 1940 a 1962- relacionats amb el control de la frontera per part del Govern Espanyol a través del Governador Civil de la província. En aquests moments es pot consultar la relació de noms de més de 60.000 persones de totes les nacionalitats que figuren com a titulars d’aquests expedients i ben aviat es podran consultar també els documents originals digitalitzats.

Entre els expedients que a partir d’ara es podran consultar en línia hi trobem els de personatges com Walter Benjamin o Josep Pla!

Si desitgeu ampliar la informació, us recomanem que llegiu la notícia publicada al Diari de Girona, i si us interessa el tema dels arxius, us animem a provar Arxius en línia, un cercador que permet accedir de forma conjunta als documents que es custodien a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i a la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC).

Per acabar, aquí teniu unes instruccions que us facilitaran la consulta! Aneu a:

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++