15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 22 de diciembre de 2009

El Nadal que no vam tornar a casa

Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República


Aquesta setmana tan nadalenca volem fer-nos ressò d’un llibre que acaba de sortir a la venda i que té un títol ben il·lustratiu: El Nadal que no vam tornar a casa. Es tracta de la petita història del primer Nadal d’exili, el Nadal del 1939, a través d’un recull de proses i poesies que es van escriure llavors, i que es van publicar a diaris i revistes de fora de Catalunya.

El Nadal que no vam tornar a casa inclou textos de Francesc Trabal, Pere Carbonell i Fita, Eugeni Xammar, Avel·lí Artís, Jordi Vallès, Francesc Trabal, August Pi i Sunyer, Jordi d’Argent, Carles Pi i Sunyer, Emili Vigo, G. Sánchez Boxa, Pere Coromines, Ambrosi Carrion, Gràcia B. de Llorenç, Ventura Gassol, Agustí Bartra, Joan Ferrer, Josep Pous i Pagès, Joan Oliver i Xavier Benguerel. També recull els articles que els presos del camp de concentració de Sant Cebrià van editar a L’ilot de les arts, setmanari que s’imprimia i es distribuïa al mateix camp, del que disposem d’una còpia a l’hemeroteca de la Biblioteca del Pavelló.

Es tracta del darrer llibre d’A contra vent, editorial dirigida per Quim Torra, un dels nostres usuaris, que fa uns mesos també va publicar Fantasmones Rojos. La venjança contra Catalunya, un recull els articles que, sota aquest nom, van publicar-se a la Solidaridad Nacional els anys 39 i 40.

Farem una crida al tió perquè ens cagui aquests dos llibres!

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++