15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 18 de noviembre de 2009

Teatre en La Bonnemaison "La dona en l´obra de Lorca" - 24 novembre 20 hores a Barcelona

Com és ja una tradició, des d’ Unitat Cívica per la República organitzem una representació teatral amb l’objectiu de recordar als nostre estimats escriptors, poetes i actors republicans que van haver de patir la cruenta guerra, l’exili i fins i tot la mort.


En aquesta ocasió volem dedicar la funció a Federico García Lorca i Margarita Xirgú, en un any marcat per l’exhumació de la fossa comuna en la que se suposa que estan les restes del nostre il·lustre poeta.


Recordem que els muntatges teatrals que representem estan a disposició de totes les organitzacions republicanes per tal d’aconseguir la màxima difusió possible.




ucr




LA DONA EN L’ OBRA DE LORCA
 
 

    
Apropar-se a Lorca és sempre un plaer per a la imaginació i la intel·ligència. Per a García Lorca, l’ amor i la llibertat són dos valors indissolublement units i essencials per al ésser humà i, sobretot, per a la dona. El dramaturg denuncia la frustració del món de la dona, generada per l’opressió i la submissió a unes estructures socials i formes de vida que coartaven la seva existència. La dona és l’ eix de l’ obra lorquiana. Per a endinsar-nos en aquest món comptem amb l’ Antonina Rodrigo, escriptora, investigadora i gran coneixedora del món de Lorca i la dona. També comptem amb Lauta Teatre, incansable en la difusió de la poesia i amb una gran experiència en aquest àmbit.

Antonina anirà desgranant aquest univers de passions, frustracions, rebel·lies i esperances de la dramatúrgia de Lorca. Atavisme a ´Bodas de Sangre´, opressió i tirania a ´La casa de Bernarda Alba’, solteria i submissió a ´Doña Rosita´, llibertat a ´Mariana Pineda´...Paral·lelament, el grup Lauta il·lustrarà amb poemes i fragments dramàtics de les obres de Lorca.

Les heroïnes lorquianes van tenir una intèrpret excepcional, Margarita Xirgú, qui va estrenar gairebé totes les obres de l’ escriptor. L’actriu com a element bàsic de l’espectacle, donant vida i agitant passions i tragèdies dels personatges nascuts de la capacitat creadora de Lorca.

Federico i Margarita sempre estaran junts en la nostra memòria. Un tomb per la poètica i la dramatúrgia lorquianes, un crit de justícia, amor i llibertat.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++