15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


miércoles, 4 de noviembre de 2009

L’Associació danesa “Friends of the International Brigades” visita el Pavelló de la República

El Pavelló de la República ha rebut la visita d’un nombrós grup de membres de l’Associació danesa “Friends of the International Brigades Spain 1936-39”, acompanyats pel president de l’Associació i bon coneixedor de la història dels brigadistes danesos, el senyor Allan Christiansen.

La visita ha estat interessant i emotiva alhora perquè entre el grup es trobaven diversos descendents directes, fills i nets de brigadistes, que en la majoria dels casos van deixar la seva vida en terres de l’Ebre.

Aquest és el cas de la senyora Ursula Munch-Petersen, filla del reconegut pintor i poeta Gustaf Munch-Petersen mort als 26 anys a la Batalla de l’Ebre i que ens va fer entrega del llibre Malerier og digte en el que es recullen les seves obres així com fotografies i records del seu pas per les Brigades.

Molt interessant és també la donació del periodista Erik Pedersen consistent en dos CD’s amb entrevistes als brigadistes morts recentment: Alun Menai Williams i Julius Kurt Goldstein. En un futur la biblioteca anirà rebent material divers fruit d’aquesta visita i de les relacions que s’han establert amb l’Associació.

Res ens complau més que acollir aquestes persones la vida de les quals ha quedat definitivament lligada a la nostra història.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++