15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


domingo, 29 de marzo de 2009

Manifest del grup per la Memòria Històrica de Castelló sobre la publicació d'apologia feixista de la Diputació de Castelló

El regim franquista, instaurat mitjançant un violent cop d’estat, va causarmilers de víctimes mortals (assassinats, afusellaments i morts a les presons) i una repressió física, política, econòmica i social durant prop de 40 anys a tots els qui van perdre la guerra i els seus descendents.

El franquisme és responsable de sistemàtiques violacions dels drets humans i ha sigut condemnat en diferents resolucions de l’ONU i altres organismes internacionals, com ho van ser la resta de règims feixistes europeus com l’Alemanya nazi i la Itàlia feixista.


Fer apologia del feixisme podria ser constitutiu del delicte d’apologia o enaltiment del terrorisme (art. 578 del Codi Penal) o d’apologia del genocidi (art. 607.2 del Codi Penal) referent a la difusió de doctrines que neguen o justifiquen els delictes de genocidi, o pretenen la rehabilitació de règims o institucions que emparen polítiques generadores d’aquestes doctrines. El negacionisme històric i l’apologia del feixisme és delicte en països europeus com Alemanya i Itàlia, i es rebutjapolíticament i socialment en qualsevol societat basada en uns valorsdemocràtics i de convivència pacífica.


El recent llibre publicat per la Diputació de Castelló, Espanya, sueño imposible de José Luis Lapeña Carrasco, en el marc d’una política cultural dirigida a tots els ciutadans i editat amb fons públics, es històricament i acadèmicament insostenible –falta al rigor històric més elemental–, i suposa una agressió als milers de víctimes de la repressió franquista, als seus familiars i als valors democràtics de la societat. Ens trobem davant un cas d’apologia feixista, apologia del terror, incompatible amb elsfins i objectius d’una institució pública en la nostra societat.


El Sr. Mulet, diputat de Cultura, no té cap legitimitat per acollir-se a conceptes com la llibertat d’expressió, un dret fonamental que no empara la defensa de les violacions dels drets humans, i que va ser prohibit per la Llei 22 d’abril de 1938 del Nou Estat franquista, el mateix règim que és motiu de lloances en una publicació amb unes consideracions èticament reprovables.


Exigim la immediata retirada de la publicació i que siguen assumides les responsabilitats polítiques corresponents amb la dimissió del president de la Diputació Carlos Fabra i el diputat de Cultura Miguel Ángel Mulet.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++