15 de enero de 2014

Estimada Mª José ... recuerda que aunque a veces hay malas experiencias, nunca debes retroceder ni rendirte, quien persevera alcanza.
Joan Busquets i Verges. Exmaqui libertario del Berguedá 28/12/2013
"Muero contento, porque equivocado o no, muero por una idea" Manuel Barreiro dos días antes de ser fusilado 12/3/1939


martes, 21 de octubre de 2008

El III Premi d’Investigació local el Fil de la Memòria recau a l’associació ‘Mai Més!’

27/09/2008
Les arrels de Ripollet en el transcurs del S. XX centren les investigacions dels premis el Fil de la Memòria. El dimarts dia 23 el politòleg Jordi Rodríguez va presentar el resultat del projecte guanyador de la segona edició d'aquest certamen, el llibre 'El Ripollet de Carles Ferré; de la reconstrucció democràtica a l'hegemonia socialista (1979- 2001)'.

El volum, publicat per Ema Publicacions, és, tal com afirma el mateix autor, “una visió entre les possibles” de les estratègies polítiques dels partits locals, la mutació del PSC, la caiguda del PSUC o les alcaldies de Carles Ferré. Tot i així, el llicenciat en Ciències Polítiques per la UAB sosté que el paper de jutge és “del lector”. L'escrit és fruit de moltes hores de feina, cerques biogràfiques, a la premsa, arxius i entrevistes durant més d'un any. A part, també parla de fets socials de l'època com, entre d'altres, el campament de gitanos, el Pla dels Pinetons o el mercat nou. L'acte de presentació va omplir una part de la Biblioteca, amb prop d'un centenar d'assistents, que van alterar la rutina de les instal•lacions culturals. A més, i abans de la presentació, es va enunciar el guanyador del III Premi d'Investigació local el Fil de la Memòria que va ser per l'Associació 'Mai més!' per la seva proposta de treball 'Testimoni II República. Guerra Civil i Franquisme a Ripollet'. Malgrat ser l'únic candidat, el jurat, el Director del Departament d'Història Moderna i Contemporània de l'UAB, Francisco Morente Valero, va alabar la tasca feta i va considerar adient atorgar-li el guardó, que comporta la retribució de 3.000 euros més la publicació d'un llibre a la seva recerca. La portaveu de Ema Publicacions, Àngels Leiva, va admetre que hi ha “curiositat per conèixer”, ja que els dos darrers productes de l’editorial han estat de la història en el S. XX i va animar als ripolletencs “anar més enrere del passat”.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++